Bert de Ruiter met de Steyr 1291 campertruck

Mijn naam is Bert, geboren in 1952 te Den Haag.

Passie voor reizen

Vanaf mijn 18e ben ik besmet met het reisvirus. Mijn passie voor reizen en fotograferen heeft mij intussen in vele landen op de 3 grote continenten gebracht. Eerst per openbaar vervoer (backpackend), daarna 25 jaar per fiets en nu intussen 4 jaar met Piggy, de campertruck. De foto’s van een groot deel van deze reizen heb ik ondergebracht bij Alamy Stock Photo Bureau (www.alamy.com).

Stock photography by Bert de Ruiter at Alamy<< Klik op de button. Dan zie je alle te koop aangeboden foto’s van de meeste reizen wereldwijd
Je kunt ook zoeken naar een specifiek land/plaats/locatie via het zoekvenster op Alamy.

 

Met een campertruck de wereld rond

Vanaf 2012, in de aanloop naar de afsluiting van mijn werkzame leven begon ik plannen te maken over deze reis. Het oorspronkelijke plan was om de aarde te ronden per fiets, maar alles overwegende, heb ik uiteindelijk besloten deze tocht op 4 wielen te ondernemen.

Het voordeel hiervan is dat ik mijn eigen dak boven het hoofd heb en tevens ruimte om mijn volledige foto uitrusting en andere nuttige zaken mee te nemen. Ook de fiets gaat mee, want met de fiets voor enkele dagen of weken op pad is de ultieme manier om een land of gebied te exploreren. De camper fungeert dan als basisstation.

Eind mei 2015 behaalde ik mijn rijbewijs voor vrachtwagens (categorie C) waarna ik in september 2015  de “camper” aanschafte. Om preciezer te zijn moet ik vermelden dat het een 12 ton  4×4 “campertruck” of “expedition truck” betreft. Een Steyr 1291. Ik noem hem “Piggy” want het blijkt dat hij zich prima thuis voelt in de modder.

Voor de reis heb ik alle bezittingen, inclusief auto en huis verkocht, weggegeven of weggegooid en me overgegeven aan een nomadisch bestaan.

De site gaat over mijn reis over de verschillende continenten die is begonnen in Goes, Zeeland op 28 maart 2016. Er is geen tijdslimiet. Het einde van de trip wordt bepaald door reislust, financiën en gezondheid.

Het is een solo reis, maar de bedoeling is dat mensen trajecten kunnen meereizen tegen een geringe vergoeding.  Dus…….. Hop On And Join In!!

 

JANUARI 2020:

Intussen ben ik 4 jaar onderweg met Piggy, heb 100.000 km afgelegd (Zie ROUTE) en 40 landen bezocht.Denk nou niet dat het een vakantie is. Nee. Het is een “way of life” geworden. Een nomadisch bestaan. Het is vaak werken, organiseren, onderzoeken, dealen met bureaucratische rompslomp, soms eenzaamheid en frustraties, maar bovenal genieten van de verschillende landschappen, mensen en culturen. Ik heb bemerkt dat de mensen in deze landen, die vaak dictaturen zijn, als het ware als tegenhanger hun uiterste best doen om hun gastvrijheid en hulpvaardigheid aan te bieden. Zonder hen was het mij niet gelukt om deze 4 jaren, deze 100.000 km en deze 40 landen met Piggy te bereizen.

Nu wordt ik min of meer gedwongen terug te reizen naar Nederland. Mijn C rijbewijs moet iedere 5 jaren vernieuwd worden. Dat betekent een maandenlange procedure om artsen, en instanties te bezoeken om weer gezond genoeg bevonden te worden om de komende 5 jaren weer een zware truck te mogen besturen. Ter illustratie: Mijn rijbewijs verloopt in juni 2020. Ter voorbereiding heb ik vorig jaar april reeds mijn gezondheidsverklaring online ingevuld. Na 7 maanden (!!!) kreeg ik een email dat mijn verklaring ontvangen was en dat ik binnenkort een afspraak moest maken met een Arbo arts. Het was intussen december en ik was (en ben) nog steeds ver van huis.

Het doel is om voor juni 2020 terug te zijn in Nederland. VOOR MIJN RIJBEWIJS!!!.   NEDERLAND, SCHAAM JE.

Wie wil er mee?

Email: ww2xplore@outlook.com