Bert de Ruiter met de Steyr 1291 campertruck

Mijn naam is Bert, geboren in 1952 te Den Haag.

Passie voor reizen

Vanaf mijn 18e ben ik besmet met het reisvirus. Mijn passie voor reizen en fotograferen heeft mij intussen in vele landen op de 3 grote continenten gebracht. Eerst per openbaar vervoer, daarna 25 jaar per fiets en nu intussen 2,5 jaar met Piggy, de campertruck. De foto’s van een groot deel van deze reizen heb ik ondergebracht bij Alamy Stock Photo Bureau (www.alamy.com).

Stock photography by Bert de Ruiter at Alamy<< Klik op de button. Dan zie je een kleine selectie van mijn foto’s.
Je kunt ook zoeken naar een specifieke foto via het zoekvenster op Alamy.

 

Met een campertruck de wereld rond

Vanaf 2012, in de aanloop naar de afsluiting van mijn werkzame leven begon ik plannen te maken over deze reis. Het oorspronkelijke plan was om de aarde te ronden per fiets, maar alles overwegende, heb ik uiteindelijk besloten deze tocht op 4 wielen te ondernemen.

Het voordeel hiervan is dat ik mijn eigen dak boven het hoofd heb en tevens ruimte om mijn volledige foto uitrusting en andere nuttige zaken mee te nemen. Ook de fiets gaat mee, want met de fiets voor enkele dagen of weken op pad is de ultieme manier om een land of gebied te exploreren. De camper fungeert dan als basisstation.

In september 2015 heb ik de “camper” aangeschaft. Om preciezer te zijn moet ik vermelden dat het een 12 ton  4×4 “campertruck” of “expedition truck” betreft. Een Steyr 1291. Ik noem hem “Piggy” want het blijkt dat hij zich prima thuis voelt in de modder.

Voor de reis heb ik alle bezittingen, inclusief auto en huis verkocht, weggegeven of weggegooid en me overgegeven aan een nomadisch bestaan.

De site gaat over mijn reis over de verschillende continenten die is begonnen in Goes, Zeeland op 28 maart 2016. Er is geen tijdslimiet. Het einde van de trip wordt bepaald door reislust, financiën en gezondheid.

Het is een solo reis, maar de bedoeling is dat mensen trajecten kunnen meereizen tegen een geringe vergoeding.  Dus…….. Hop On And Join In!!

Na 33 landen en ruim 71.000 km (Zie ROUTE) is mijn laatste tussendoel bereikt. Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië. Gedurende de wintermaanden zal Piggy hier blijven en een grondige revisie en upgrading ondergaan. Vanaf eind september zal mijn volgende reisdoel Indonesië worden. Het wordt een fietsreis over de verschillende eilanden richting Irian Jaya. Een compleet andere manier van reizen die mij niet onbekend is. Rond april/mei 2019 keer ik terug naar Piggy en zal de reis verder voortzetten richting “Stan” landen, Iran en verder oostelijk. Natuurlijk weer afhankelijk van gezondheid, reislust, financiën en technische staat van Piggy

Wie wil er mee?