Om de rit naar de Franse Alpen niet in een record tempo af te leggen, vertrek ik al op 20 januari na een 10 daags verblijf op de Quinta das Gralhas. Mijn radiator bevat nog steeds de niet-vorstbestendige koelvloeistof die erin gedaan is na de reparatie van de radiator in Marokko. Nu ga ik echt de kou tegemoet en dat betekent een bezoekje aan een garage om de vloeistof te vervangen met een vorstbestendige soort. In Guarda heb ik het geluk dat men direct na de lunch dit karwei kan klaren. Met z’n vieren zijn ze er bijna 2 uur mee bezig. De cabine moet er volledig voor gekanteld worden om de 20 liter erin te gieten. Daarna moet er nog een rondje gereden worden om de luchtbellen eruit te verwijderen. Als extra service wordt de volledige motor met de hogedruk spuit gereinigd van vet, olie en aangekoekt vuil. Ik ben er zeer blij mee en de mannen zwaaien me uit als ik richting Spanje vertrek.

De dag is intussen ver gevorderd zodat ik snel op zoek ga naar een kampeerplekje. Vlak voor de grens vind ik een mooi plekje naast het Middeleeuwse ommuurde dorpje Castelo Mendo.

De volgende ochtend sta ik op in een wit berijpt landschap. Een wandelingetje rondom en in het dorpje levert mooie plaatjes op. Als de zon de rijp heeft verdreven begint de tocht, dwars door Spanje en over de Pyreneen naar de Franse Alpen. Maar dan wel in korte etappes.

Spanje wordt van west naar oost doorkruist en achtereenvolgens doe ik voor korte tijd de plaatsen Ávila, Segovia en Medinaceli aan voordat ik in Andorra arriveer. De kou is nu alles overheersend en daarom blijf ik niet lang in deze plaatsen om ze uitvoerig te bekijken. De hoogvlakte boven Madrid is zelfs met sneeuw bedekt, maar gelukkig schijnt het zonnetje.

Met lichte miezerregen arriveer ik in Andorra, waar ik alle tanks volledig kan vullen met goedkope diesel. s’Avonds verandert de regen in sneeuw en in de vroege ochtend sta ik op in een wit besneeuwd landschap.

De voorspellingen voor de komende dagen geven nog meer sneeuw aan en daarom besluit ik zo snel mogelijk vanaf Andorra af te dalen naar lager gelegen streken in Frankrijk want anders zijn de wegen onbegaanbaar.

Gelukkig zijn de bochtige wegen naar beneden nog goed berijdbaar zodat ik niet een enorm eind hoef om te rijden.Het besneeuwde landschap is adembenemend, met name omdat de zon niet belemmerd wordt door een wolkenhemel.

De rit naar de Franse Alpen verloopt vrij vlot en op 30 januari ontmoet ik mijn broer in Les Contamines-Montjoie, een dorpje in de Haute Savoie, vlakbij Chamonix.

Samen genieten we van het skiën en lekker eten. De laatste dag is er zo veel sneeuw gevallen dat we een tijdje bezig zijn elkaars auto uit te graven, maar voor de rest zijn de wegen redelijk goed begaanbaar om de rit terug naar Nederland te ondernemen.

Mijn broer rijdt in één ruk door naar Nederland terwijl ik rustig in 3 dagen via Luxemburg en de Eiffel naar Roermond rijd waar ik een paar dagen kan verblijven bij een goede kennis. Vanaf nu komen er een aantal afspraken en ontmoetingen aan in het zuiden van het land waarna ik uiteindelijk mijn startpunt in Goes zal bereiken.

Als alles geregeld is en alle voorbereidingen getroffen, gaat de echte reis pas beginnen, richting Azie. Wanneer dat gaat gebeuren is nog onvoorzien. Mogelijk ergens in de maand maart.

Tegen die tijd meld ik me weer.

BEKIJK DE FOTO’S VAN SPANJE/PORTUGAL