Al enkele dagen voor de viering van het jaarlijkse Naadam festival arriveer ik in de plaats Mörön en neem mijn intrek in een hotel om even lekker van een normaal bed te genieten en te profiteren van de WIFI verbinding. Piggy heeft de laatste dagen weer veel moeten incasseren op de slechte pistes. Het is frustrerend om te ervaren dat hij niet de goede eigenschappen heeft om de talrijke bulten en kuilen te trotseren. Met zijn starre assen vindt hij het niet fijn om met een vaartje over dit soort wegen te rijden. Kleinere 4×4’s en zelfs de populaire Toyota Priussen scheuren mij dan ook regelmatig voorbij. Ik merk dat de cabine weer uit balans is geraakt. Bij overhellen naar rechts drukt de cabine weer op de motor. Het probleem wat in Griekenland aanvankelijk met succes was opgelost. Mijn plan is om in het noordelijk gelegen stadje Khatgal aan het prachtige Khövsgöl meer  de Naadam festiviteiten bij te wonen. (Klik in ieder geval even de link aan om te weten wat dit festival inhoudt)

Het is naar mijn mening leuker om dit festival mee te maken op het platteland omdat je er met je neus bovenop zit en zelfs mee kan doen. Maar daar waag ik me maar niet aan. In Ulaanbaatar wordt het groots gevierd in het stadion. Maar dan kan je het spektakel slechts van afstand bekijken. Bovendien moet je van tevoren proberen een kaartje te bemachtigen wat niet goedkoop is. Natuurlijk trekt dit ook grote aantallen toeristen. In Khatgar zijn er ook wel toeristen maar de lokale atmosfeer is hier duidelijk merkbaar. De mensen hebben voor de gelegenheid hun mooiste lokale kledij aangetrokken. Zoals in Nederland de jonge mannen graag flaneren over de boulevard in hun opvallende auto’s, zo doen de mannen dat hier op hun paarden, gekleed in een kleurige lange Mongoolse jas, de del, en een mooie witte hoed op het hoofd, langzaam hun paarden mennend langs de menigte. Ik laat hier een video zien van een Naadam in Olgii om je een idee te geven van deze festiviteiten. In Khatgal is het minder uitbundig zoals op dit filmpje maar voldoende om mij een leuke dag fotografie te bezorgen. Aangezien ik vooral hier mee bezig ben, lukt het mij niet om ook nog te filmen.

Onderweg naar Ulaanbaatar probeer ik het grote Amarbayasgalant klooster te bereiken, maar op dit traject moeten af en toe steile hellingen genomen worden waardoor Piggy zwaar overhelt naar rechts en dreigt om te slaan, terwijl ook de cabine zwaar op de motor leunt. Helaas moet ik opgeven en bereik na enkele uren de hoofdstad van Mongolië, Ulaanbaatar. Mijn einddoel voor dit traject van de wereldreis is bereikt. Regelmatig heb ik getwijfeld of ik zo ver zou komen, maar het is me toch gelukt. Het blijkt dat er altijd een oplossing te vinden is voor de mankementen van Piggy. Ik word gesterkt door ervaringen van andere reizigers die met een oude auto de wereld rondreizen en altijd weer het ding aan de praat krijgen, hoewel dat soms erg lang kan duren.

Op het kleine terrein van “Oasis Café and Guesthouse” vind ik een plekje tussen andere overlanders. Groot en klein. Van campertruck tot Toyota Landcruisers en normale 2×4 campers. Het is ook een pleisterplaats voor motor travellers. Ze komen uit allerlei landen. Er heerst een uitstekende atmosfeer. Er worden contacten gelegd en ervaringen en tips uitgewisseld. Zodoende kom ik aan het adres van een Duitser die hier al jaren woont en een groot sociaal netwerk heeft. Van hem krijg ik een adres aan de rand van de stad waar ik Piggy kan laten herstellen. Ik wordt er gastvrij ontvangen en krijg gratis kost en inwoning. De eigenaar en de manager zijn opgeleid in Duitsland en spreken zodoende uitstekend Duits en Engels. Beter kan je toch niet wensen in Mongolië. Ze fabriceren hun eigen campertrucks op basis van de populaire Unimog en maken de box van carbon. Het bedrijf heet Yakmobil.

Ook hier ontmoet ik weer globetrotters, maar dan met technische problemen aan hun auto, zoals een Belgisch echtpaar dat een klapband heeft gekregen met hun gigantische M.A.N. campertruck en op de zijkant is beland. Total loss !!. Ze hebben besloten het gevaarte hier te laten repareren en na een half jaar terug te komen om de reis voort te zetten.

In de tussentijd bezoek ik een aantal bezienswaardigheden in de stad en regel een Russisch toeristenvisum waar ik tussen 15 augustus en 13 september zal zijn. Het wordt een maandje rondtoeren in de buurt van het Baikalmeer waarna ik weer terug keer naar Mongolië. Ja, Je leest het goed. Het plan om via Rusland weer terug te gaan naar Kazachstan en vervolgens de truck ergens in Kyrgizie te stallen gedurende de winter heb ik geschrapt. Het plan is nu om Piggy achter te laten bij Yakmobil. In de wintermaanden zal hij volledig gestript worden. Cabine en box worden van het chassis gehaald zodat alle mankementen (want er zijn er veel meer dan ik tot nu toe gemeld heb) te verhelpen. Het interieur van de cabine krijgt een nieuwe bekleding en de buitenkant wordt voorzien van een nieuwe laklaag. Ik heb alle vertrouwen in de plastisch chirurgen want ik heb gezien hoe ze hier werken.

In de wintermaanden wil ik niet in het koude Mongolië blijven en heb daarom voor 21 september een enkeltje Jakarta gekocht om van daaruit een fietstocht over de verschillende eilanden van Indonesië te maken. De eerste 2 maanden zal ik gezelschap hebben van mijn oude fietsmaatje Sjoukje. We zullen waarschijnlijk beginnen in Sulawesi.

Het verhaal is nog niet helemaal af, want na ruim een week verblijf bij Yakmobil vertrek ik naar de Gobi woestijn. Aangekomen in de stad Dalanzadgad gaat Piggy hevig schokken bij lage toerentallen. Ik neem een hotel met wifi verbinding en vraag adviezen aan bevriende reizigers/technici en bel weer naar Yakmobil. In deze situatie ga ik niet de Gobi verkennen. Als ik in mijn eentje ergens kom vast te staan dan is er niet snel hulp voorhanden. In 1 dag rij ik de 600 km terug naar de garage waar ik momenteel vertoef en me al een beetje aan het voorbereiden ben voor de reis naar Indonesië in september.

Ik kijk er nu al naar uit en ook naar het moment dat ik begin mei terug keer naar Mongolië om met een herboren Piggy de reis door Centraal Azië voort te zetten.

BEKIJK DE FOTO’S  EN VIDEO’S  VAN MONGOLIA & RUSSIA